Hólabda
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek.
langyos víz
25 dkg liszt
20 dkg cukor
2 ek.
kakaópor
1 cs.
sütőpor
Krém:
1 csomag
vaníliáspudingpor
4 dl tej
2 ek. cukor
12 dkg vaj
Tetejére:
10 dkg
olvasztott étcsokoládé
5 dkg vaj
Oldalára:
10 dkg
kókuszreszelék
A tojások
sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. A lisztet, a kakaóport
és a sütőport elkeverjük és a tojásos alaphoz szitáljuk. A felvert
tojásfehérjét 2 részletben a masszához keverjük. Egy 25X35cm-es zsírpapírral
kibélelt tepsibe öntjük. 170°C-on előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben
elkészítjük a krémhez a vaníliapudingot, ha kihűlt habosra keverjük a vajjal.
Kihűlt piskótát hosszába kettévágjuk és pogácsa szaggatóval
szép karikákat vágunk. A korongokat a krémmel összeragasztjuk és
kókuszreszelékbe forgatjuk.
A tetejére felolvasztjuk a csokit, amibe elkeverjük a vajat
és megkenjük mindegyik tetejét.
Képzeld ezt is megsütöttem tegnap, nem bírtam ki és igazán nagyon-nagyon finom!!! Nem ismertem, sose kóstoltam, nem tudom, hogy maradt ki eddig. Felrakom majd tőled a blogra a Blogkóstoló alkalmából második receptként. :)
VálaszTörlésKöszönet a receptért!
VálaszTörlésÖrülök neki, hogy ez enyémet próbálhattad ki először. :) Szétnéztem nálad, én is kinéztem már magamnak egy jó pár receptet, amit egyből mentettem a könyvjelzőim közé. :) Ügyes vagy nagyon!
VálaszTörlés