Az eredeti recept itt található, csupán a liszt milyenségén módosítottam.
Köszönöm Juditka a receptet!
Ricottás-hagymás lepény
Tésztához (33 cm átmérőjű pizza formához):
20 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg tk. rozsliszt
1/2 csomag instant élesztő
2 ek. olívaolaj
1 tk. só
1 tk. cukor
langyos víz
Töltelék:
40 dkg ricotta
3 db tojás
só, bors
1-1 fej lila és vöröshagyma + 1 fej lila a tetejére
rozmaring
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy rugalmas, közepesen lágy tésztát gyúrunk, olajozott tálba hagyjuk duplájára kelni.
Közben elkészíthetjük a tölteléket.
A hagymákat vágjuk félkarikákra és kevés olajon dinszteljük meg, hagyjuk kihűlni.
A tojásokat verjük habosra, sózzuk és borsozzuk, keverjük hozzá a ricottát és a kihűlt hagymát.
A tésztát nyújtsuk kicsit nagyobbra, mint a formánk. A tepsit olajozzuk ki egy picit és helyezzük el rajta a tésztát, a széleit hajtsuk vissza. Ezután kanalazzuk bele a tölteléket. A kimaradt lilahagymát vágjuk karikákra és helyezzük el a tetején. Szórjuk meg bőven rozmaringgal. Pihentessük 15-20 percig.
Előmelegített sütőbe 180°C-on 30-35 perc alatt süssük készre.
Hű, nagyon jól néz ki és köszönöm, hogy játszottál velem !
VálaszTörlésKöszönöm. Örülök, hogy jobban megismerhettem a blogodat, rengeteg jó kis receptet gyűjtöttem be.
Törlés