Koskacukor: Kókuszos-citromos keksz

2014. január 7., kedd

Kókuszos-citromos keksz

Tegnap a citrom volt a legjobb barátom, mert minden ételbe, édességben került citrom. Kicsit már unalmasak voltak a túl édes, csömör sütemények és valami savanykásra vágytam. Talán nem a telet idézi fel, a képeket is inkább vidámabb felhozatalba készültek, de a mostani időjárásra nézve kinek van téli hangulata?
A héten szabin vagyok, ezért is lendültem bele tegnap a főzés-sütésbe.  Bár ebből három napot a kórházba kell töltsék kivizsgálás miatt, így most biztos lesz időm egy csomó Jamie Oliver illetve Gordon Ramsay vidókat nézni. J




Kókuszos-citromos keksz
Hozzávalók (50 db kicsi kekszhez):
150 g zabliszt
50 g fehérliszt
70 g porcukor (nyírfacukorból)
50 g kókuszreszelék
100 g vaj
1 tojás sárgája
½  citrom reszelt héja
1 tk. frissen facsart citromlé
1 kk. vanília kivonat
1 kk. kókusz aroma (elhagyható, szeretem, ha kicsit intenzívebb a kókusz íze)

Elkészítés:
Nagyon egyszerű és rövid.
A liszteket mérjük ki egy tálba és morzsoljuk össze a hideg vajjal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, de ne sokáig csak éppen addig, amíg összeáll. Tegyük be a hűtőbe, fóliába csomagolva 30 percre.
Szerintem a legjobb szilikonos lapon nyújtani, mert akkor nem kell lisztezni és könnyen feljön. Tegyünk a tésztára egy fóliát és úgy nyújtsuk ki kb. 5 mm vékonyra és 4 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük el őket, akár lehet kicsit szorosabban is egymás mellé, mivel nincs benne sütőpor, ezért nagyon nem fog változni a nagysága.

Előmelegített sütőbe 180°C-on süssük 10 percig. Éppen, hogy csak egy kis színt kapjon, amikor már lehet érezni az illatát, akkor jó. Ne szárítsuk ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...