Hozzávalók (4db):
Palacsinta tésztához:
100 g tk. tönköly búzaliszt
1 tojás
1 dl tej
1 dl szóda
pici cukor és só
Töltelékhez:
4 tojás
2 ek. tej
1 marék snidling
1/2 kaliforniai paprika
1 szál újhagyma
kevés olívaolaj
só, bors
Öntethez:
150 g görög joghurt
kevés tej
2 ek. friss aprított kapor
só, bors
Elkészítés:
A palacsinta tésztát keverjük ki, majd hagyjuk állni, amíg a tölteléket elkészítjük. Az újhagymát vágjuk karikára, a snidlinget apróra, a kaliforniai paprikát pedig kicsi kockára. Kevés olívaolajon futtassuk meg a hagymát és a paprikát. A tojásokat verjük habosra a tejjel, ízesítsük sóval és borssal, tegyük hozzá a snidlinget, majd öntsük a serpenyőbe. Közepes lángon óvatosan forgatva készítsük el a rántottát.
A palacsintákat süssük ki, töltsük meg a rántottával, tekerjük fel.
Az öntethez keverjük ki a hozzávalókat és annyi tejjel hígítsuk, hogy egy kicsit hígabb öntetet kapjunk. Ezzel locsoljuk meg a palacsintákat.
Brigikém ez szuper guszta! Hol vettél friss fűszernövényeket? Én is szeretnék, ha hazamegyünk :)
VálaszTörlés