Hozzávalók (25x25cm-es torta formához):
Csokis tésztához:
100 g tk. tönköly búza liszt
50 g fehér liszt
150 g étcsokoládé (min. 60%-os)
25 g holland kakaópor
50 g vaj
1 tk. sütőpor
100 g cukor
2 tojás
1 dl tej
1 ek. olaj
Joghurtos-meggyes krémhez:
500 g magozott meggy
2 ek. cukor
1 kk. fahéj
1 ek. étkezési keményítő
250 g mascarpone
250 g görög joghurt
1 csomag dr. Oetker zselatinfix
Elkészítés:
A vajat és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd miután felolvadt keverjük el benne az olajat és a tejet, majd öntsük a vajas keverékhez.
A liszteket mérjük ki egy tálba, hozzá a kakaóport és a sütőport, ezután ezt az egészet adjuk hozzá a nedves alapanyaghoz.
Kivajazott tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített 180°C-os sütőbe 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát a biztonság kedvéért, de vigyázzunk ne szárítsuk ki!
A krémhez a meggyet főzzük fel a cukorral és a fahéjjal. Miután felforrt rotyogtassuk még egy pár percig, ezután vegyünk le a levéből pár kanállal, keverjük el benne a keményítőt és ezzel sűrítsük be. Tegyük félre amíg kihűl. A mascarponé és a joghurt hozzáadásával vagy márványosra, vagy sima egyszínűre keverhetjük.
Ha márványosat szeretnénk, akkor a zselatinfixet a kikevert joghurt-mascarpone alaphoz adjuk, ha meg egyszínűre, akkor mehet a legvégén.
A kihűlt tésztára kenjük egyenletesen és hűtőbe tesszük tálalásig. Legalább 3-4 órával hamarabb legyen már kész.
Olyan guszta sütikét készítettél, szinte azt súgja, hogy gyere és vegyél :-) Vennék :-)
VálaszTörlésNagyon aranyos vagy! Küldök is belőle Neked! :)
TörlésKöszönöm szépen :-)
Törlés