De nem kell félni, mert jövök én még gluténmentes finomságokkal is, mert imádok kísérletezni és a gluténmentes alapanyagok is a kedvenceim közé tartoznak, amik természetesen nem a keményítők. :)
Joghurtos eper torta
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
150 g babapiskóta
1 dl tej
3 evőkanál amaretto likőr
450 g görög joghurt
250 g mascarpone
3 evőkanál porcukor (nyírfacukor)
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csomag dr. oetker zselatin fix
700 g eper
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, csumázzuk le és vágjuk ketté.
A joghurtot, a mascarponét tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a citrom levét és a reszelt héját. Az eperből vegyünk ki pár szemet, turmixoljuk le és keverjük ezt is a krémhez. Zselatin fix hozzáadásával keverjük simára.
A babapiskótát forgassuk meg amaretto likőrös tejbe és beleljük ki vele a tortaforma alját. Tegyük rá a krém 1/3-át. Helyezzük rá a felezett eprek felét, majd mehet rá a következő réteg krém. Ezután jöhet egy újabb sor babapiskóta és az utolsó adag joghurtos krém. Díszítsük a tetejét maradék eperrel.
Helyezzük a hűtőbe egy éjszakára!
Birom mikor nincs pontosan megadva pl. a zselatin sulya
VálaszTörlés1 zacskoban 2 meret is van!
Legkozelebb pontosan fogalmazz.
Ezert nem keszitettem el.
Kedves Moris! Ezzel a márkanévvel egy fajta zseltin létezik,megnéztem a barátunknál googlnél, igaz az expressz szó lemaradt, de anélkül is zseltin fix csak egyféle van dr. Oetkernek.
TörlésKedves Moris! Ezzel a márkanévvel egy fajta zseltin létezik,megnéztem a barátunknál googlnél, igaz az expressz szó lemaradt, de anélkül is zseltin fix csak egyféle van dr. Oetkernek.
Törlés