Koskacukor: Fűszeres - burgonyás tésztabundában sült csirkemell, fetás-paradicsomos kuszkusszal és mustáros, sült fokhagymás mártogatóssal

2015. augusztus 3., hétfő

Fűszeres - burgonyás tésztabundában sült csirkemell, fetás-paradicsomos kuszkusszal és mustáros, sült fokhagymás mártogatóssal

Pár hete Gyopároson töltöttünk pár napot, ahol sikerült kifognunk egy nagyon jó éttermet. Egymást követő napon a Diófa csárdában vacsoráztunk, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Az adagok óriásiak, én meg sem bírtam enni, de még a párom is küzdött vele. Rögtön az első napon sikerült kifognia egy nagyon ízletes, fűszeres krumplis tésztabundában sült csirkemellet, ami mellé igaz steak burgonya volt a köret, de én beújítottam egy kicsit, ráadásul még mártogatóst is készítettem hozzá. Azt hiszem én is csillagos ötösre vizsgáztam Balázsnál, mert nagyon ízlett neki. Azt hiszem sikerült ismét a kedvébe járnom ezzel. :)









Fűszeres - burgonyás tésztabundában sült csirkemell, fetás-paradicsomos kuszkusszal és mustáros-fokhagymás mártogatóssal
Hozzávalók:
Fűszeres - burgonyás tésztabundában sült csirkemellhez:
60 dkg csirkemell
só, bors
kakukkfű
rozmaring
majoránna
1 nagy burgonya
só, bors
kb. 1 dl tej
5 dkg zabliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 kávéskanál cayenne bors
1 kávéskanál kurkuma
1 tojás

olaj a sütéshez

Mustáros, sült fokhagymás mártogatóshoz:
3 dl görög joghurt
2 teáskanál kapros mustár
4 gerezd sült fokhagyma
1 evőkanál majonéz
só, bors
2 teáskanál fehérborecet

Fetás-paradicsomos kuszkuszhoz:
1/2 bögre kuszkusz
1 bögre forró víz
só, bors
2 evőkanál málnaecet
1 teáskanál oregánó
4 paradicsom
10 dkg fetasajt

Elkészítés:
A csirkemellet közepes méretű, nem túl vastag kockákra, darabokra. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és majoránnával. A burgonyát reszeljük le sajt reszelőn, adjuk hozzá a tojást, a liszteket és annyi tejet, hogy nagyon sűrű masszát kapjunk. Ízesítsük, sóval, borssal, cayenne borssal és kurkumával. A csirkemell darabokat, jól mártogassuk meg a tésztába, majd süssük ki forró olajba. Amikor már szép aranysárga a panír, akkor szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A mártogatóshoz tegyünk mindent turmixgépbe és keverjük simára.
A körethez, forraljunk fel egy bögrényi vizet, majd öntsük a kuszkuszra és fedjük le. A paradicsomot daraboljuk apró kockára a fetasajttal együtt, locsoljuk meg málnaecettel, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg oregánóval. Adjuk hozzá a kuszkuszt, majd jól keverjük össze. Tálalásig tegyük hűtőbe.





2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...