Hozzávalók (18 cm átmérőjű, 20 cm magas formához):
Tésztához:
280 g teljes kiőrlésű fehér liszt
50 g nyírfaporcukor
30 g olívaolaj
2 tojás
3 evőkanál víz
Töltelék:
50 dkg ricotta
10 dkg nyírfacukor
7 tojás
1 citrom reszelt héja
A forma kikenéséhez:
olívaolaj
liszt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverőtálba mérjük, majd robotgép segítségével összeállítjuk. Kézzel is lehet, de akkor jól dolgozzuk ki, hogy szépen tudjuk majd nyújtani. Fóliába csomagoljuk, szobahőmérsékleten 30 percet pihentetjük.
Lisztezett felületen egészen vékony, kör alakúra nyújtjuk. A formát kikenjük olívaolajjal, meghintjük liszttel, majd belehelyezzük a tésztát, Oldalára tapasztjuk körbe és a lényeg, hogy lógjon túl legalább 5 cm-nyit körbe.
A töltelékhez a ricottát a tojások sárgájával késes robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Hozzáreszeljük egy citrom héját. A fehérjét felverjük a nyírfacukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a krémes túróval. Formába öntjük és a tésztát körbe-körbe ráhajtjuk.
Előmelegített 170 fokos sütőbe 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna takarjuk le alufóliával a tetejét. Érdemes úgy betenni, hogy egy tepsi van alatta, amire alufóliával kibélelünk, így ha véletlen kijönne a formából akkor nem ég oda a sütő aljába. (Óvatosságból így cselekedtem és jól tettem.)
Miután megsült, formába hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Nagyon kulonleges,finom,konnyu! Kiprobalos :)
VálaszTörlésNagyon kulonleges,finom,konnyu! Kiprobalos :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Nem annyira diétás, mint a tied, de tényleg megéri. Nagyon ügyes, kitartó vagy! :)
Törlés