A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Aszalt gyümölcsös csirkemell diós kölessel
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé szeletelve
8 szem aszalt szilva
8 szem aszalt sárgabarack
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál aszalt áfonya
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
só
5 dkg vaj
3 dl húsalaplé
1 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
a körethez:
4 dkg kesudió
4 dkg makadámdió
4 dkg dió
20 dkg köles
5 dl víz
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, megszórjuk szerecsendióval és borssal. Az aszalt szilvát és barackot feldaraboljuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a csirkemellet, majd mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük a húsalaplével, mellé tesszük az aszalt gyümölcsöket, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínhez keverjük a keményítőt, és amikor a csirkemell elkészült, besűrítjük vele a szaftját.
A kölest a fűszeres, sós vízben megfőzzük. A dióféléket feldaraboljuk, száraz serpenyőben megpirítjuk, 3/4 részét a köleshez adjuk. A gyümölcsös húst a kölessel tálaljuk, a maradék diófélét a tetejére szórjuk.
Úgy gondolom, hogy picit macerás elkészíteni, de megéri. Az egész kis család imádta itthon, bár a kölest elrontottam, úgyhogy végül rizs lett belőle :D https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-01-03-2018/
VálaszTörlés