Íme a recept:
Hozzávalók (12db nagyobb muffinhoz):
10dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
20dkg gesztenyemassza
10dkg puha vaj
4 ek. rum
2 ek. sárgabarack lekvár
5dkg nyírfacukor
2 egész tojás
csipetnyi só
10dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 kk. sütőpor
1 nagyobb banán
(nekem a liszt miatt, 3 ek. tej is kellett hozzá, mert nagyon sűrű masszát kaptam)
Tetejére:
olvasztott étcsoki
Elkészítés:
A darabokra tört csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Az áttört gesztenyemasszát, a puha vajjal, rummal, lekvárral, cukorral és a tojások sárgájával, az olvasztott csokival összedolgozzuk. A fehérjét habbá verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a gesztenyés masszához adjuk, simává keverjük, majd a fehérjehabot beleforgatjuk. Megtöltjük a a muffin papírokat és a tetejére egy vastagabb szelet banánt helyezünk.
Előmelegített sütőben 160-180°C-on 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése