2013. július 25., csütörtök

Barackos, szedres joghurtos kevert sütemény

Kimentem a piacra paprikáért. Így indult a szerdai napom. Salátához valókból szinte minden megtalálható a kertbe, kivéve a paprika. De hát ki bír ellenállni a baracknak és amikor megláttam az óriási szeder szemeket....
Nah, ebből tuti valami finom süti lesz... :)
Egyből eszembe jutott, hogy tavaly nálunk is volt a kertbe szeder (sajnos az idén valami történt vele) és nagyon finom joghurtos kevert tésztára szórtam. Isteni süti lett belőle. Gyors és kevés mosatlannal jár.




Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
15 dkg fehér liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg nyírfacukor
1 kk. fahéj
1 cs. vaníliás cukor
2 pohár joghurt (2x150g)
1 dl olaj
4 tojás

25 dkg szeder
25 dkg kisebb sárgabarack




Elkészítés:
A tojás keverjük habosra a cukrokkal, adjuk hozzá a joghurtot és az olajat. Mérjük ki a liszteket vegyítsük el benne a sütőport és a fahéjat, majd adagoljuk lassan a tojásos keverékhez. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a tésztát és helyezzük el rajta a gyümölcsöket. Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 25 perc alatt elkészül. Ha kihűlt, lehet szelni és porcukorral tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése