2013. július 16., kedd

Hétvégi lepénykenyér

Vacsira kellett valami gyors és egyszerű, joghurtos lepénykenyérre esett a választás. Persze tönköly liszttel nem egészen olyan, mint fehér liszttel, de így is nagyon finom.



Hozzávalók (4 db-hoz):
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1,5 dkg élesztő
1-1,5 dl víz
1 tk. cukor
1 tk. só
1 ek. olívaolaj
15 dkg joghurt

Elkészítés:
Gyúrjunk az alapanyagokból egy rugalmas tésztát, hagyjuk pihenni 1 órát, majd formázzunk 4 cipót belőle. Ismét 10 perc pihentetés jön, nyújtsuk ki szép nagyra. Egy nagy serpenyőbe süssük pirosra mind két oldalát.
Nagyon finom saláták mellé, mi most tejföllel és sajttal ettük sok-sok zöldséggel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése