Köszönöm szépen Ági!
Lenmagos stanglik
Hozzávalók (9 db 10dkg-os stanglihoz):
Elő tésztához:
200 g hideg víz
200 g tk. tönköly liszt
10 g élesztő
Továbbá:
100 g joghurt
50 g langyos víz
10 g élesztő
50 g lenmagolaj
150 g tk. tönköly liszt
100 g világos rozs liszt
100 g fehér liszt BL80
50 g lenmag
1 tk. só
Tetejére:
1 ek. tej
2 ek. lenmag
/Bevallom elfelejtettem. :( /
Elkészítés:
Az elő tészta hozzávalóit reggel elkészítettem és szoba hőmérsékleten hagytam estig érlelődni. Este hozzá mértem a többi alapanyagot és rugalmas tésztát dagasztottam. 1 órát pihentettem. Majdnem 1 kiló a tészta, ezt osztottam 9 részre. Gombócokat formáztam, ovális alakúra nyújtottam és feltekertem, mint ahogy a kifliket szoktam, de most egyenesen hagytam. Sütőpapíros tálcára helyeztem, majd mentek a hűtőbe. Reggel hideg sütőbe toltam, előtte megspricceltem vízzel és 25 perc alatt készre sütöttem.
Én is mindig a fakósággal küzdök, csak csodálom másoknál milyen szépek és az enyémek olyan sápadtak. :( Ezt leszámítva nagyon szépek lettek! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Szerintem a sütő a probléma, mert már más ötletem nincs. Sajnos másik sütőbe nem tudom kipróbálni ugyanazokat a kifliket, így pontosan nem fogok rájönni, hogy valójában ez a hiba vagy sem.
Törlés