2013. október 29., kedd

Paradicsommal és paprikával töltött padlizsán

Nem bonyolítottam túl ezt a receptet, csupán valami húsmentes ebédre vágytam. Fetasajttal a tetején igazán ízletessé teszi és, így mégsem olyan egyszerű ízvilágot ad, mintha egy lecsót készítettem volna. Igazából ez csak egy ötlet azoknak, akik már unják a húst és nem jut semmi eszükbe, hogy mit lehetne készíteni ebédre.




Paradicsommal és paprikával töltött padlizsán
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
2 közepes paradicsom
1 nagy paprika
1 szál újhagyma
1 ek. olívaolaj
7 dkg fetasajt
só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregano

Elkészítés:
A padlizsán belsejét kikaparjuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a felkarikázott újhagymát és a kockákra vágott paprikát. Ezután mehet a padlizsán és pár perc után már a paradicsom cikkek is. Fűszerezzük kedvünk szerint. Töltsük vissza a padlizsán csónakokba, tegyük egy jénaiba és szórjuk meg fetasajt kockákkal. Mehet a sütőbe 200°C-ra és süssük kb. 20-25 percig, amíg meg nem pirul egy picit sajt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése