Tehát ezért a lekvárért igenis megküzdöttünk és igazi bio, hiszen a hegyekbe az igazi friss levegőn értek meg és távol a környezet szennyezéstől. :)
Okki szedresének a felét készítettem reggelire, hááát nem maradt belőle egy morzsa sem. :)
Köszönöm Okki a receptet!
Szedres csavart (8 db)
Hozzávalók:
15 dkg tk. tönköly liszt
5 dkg világos rozsliszt
5 dkg fehér liszt
1,5 dkg élesztő
2 tk. cukor
0,5 dl tej
0,8 dl joghurt
2 dkg vaj
1 tojássárgája
1 csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
szederlekvár
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam langyos cukros tejben. Egy tálba kimértem a többi hozzávalót, a vajat felolvasztottam, ezt még nem tettem hozzá. A felfuttatott élesztővel könnyű tésztát dagasztottam, amikor már majdnem kész, akkor hozzácsurgattam a vajat. Duplájára kelesztettem.
Kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem jó bőven lekvárral, majd balról behajtottam 1/3ig és jobbról is a tetejére. Mint a hajtogatott leveles tésztánál. Ezután kb. 2-3 cm széles csíkokat vágtam és megcsavartam.
A végére megtanultam, hogy valószínű Okki nem tekerte meg úgy, mint én, mert az övé sokkal szebb lett, viszont a szépsége ellenére nagyon finom lett, így biztos legközelebb is el fogom készíteni.
Nagyon örvendek, hogy elkészítetted! Egészségetekre! :)
VálaszTörlésSzerintem semmi baja nincs, szépek lettek, de ami a lényeg, hogy elfogyott az utolsó morzsáig. :)
Köszönöm szépen! Nem ez volt az utolsó recept, amit elkészítettem azok közül, amiket láttam nálad! Nagyon jó ötleteid vannak! :)
TörlésNagyon guszta ez a tekercs, én is szívesen kipróbálom. Itt is írom, hogy sajnálom, hogy lecsúsztál a blogkóstolós játékról, ha meglesz a következő kiírás, vállalom hogy írok Neked róla üzenetet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Legközelebb szemfülesebb leszek! :)
Törlés