Ismét lehet friss spenótot kapni a zöldségesnél. A múlt héten nővéremnél összeültünk, mi csajok illetve egyik kedves barátnője és az ételekről társalogtunk. Spenót felhasználása jött szóba, ugyanis arról beszélgettünk, hogy nagyon sokan csak főzelékként ismerik. Ők is készítettek már spenótos tésztát, én már rakott krumpliként is kipróbáltam illetve most kaptam egy nagyon szuper ötletet. Spenót a palacsinta tésztába!!! Akár rántottával vagy darált hússal is elkészíthető. Külön köszönöm kedves ismerősömnek ezt a fantasztikus ötletet, így ismét egy újabb spenótos ötlettel gazdagodhattam.
Töltött spenótos palacsinta
Hozzávalók (6db):
Töltelékhez:
40 dkg darált sertéshús
só, bors, majoranna
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
1 g. fokhagyma
3 ek. tejföl
só, bors, szerecsendió
Palacsintához:
10 dkg friss spenót
15 dkg tk. tönköly liszt
2 dl tej
1,5 dl szóda vagy ásványvíz
1 kk. só
1 tojás
Tetejére:
1 tojás
2 dl tejszín
pici só
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg egy kicsit az olajon, majd mehet rá a darált hús. Fűszerezzük és pároljuk puhára. A tejfölbe törjünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, reszeljünk bele egy kis szerecsendiót. Amikor már kész a hús, keverjük hozzá a tejfölt.
A palacsintát közben meg is süthetjük. A spenótot forrásban lévő vízhez adjuk hozzá, pár percig főzzük, majd szűrjük le és turmixoljuk össze. A lisztet mérjük ki, keverjük el a tojással, adjuk hozzá a tejet, ismét keverjük csomómentes, majd mehet hozzá az ásványvíz és a só, végül pedig a spenót.
Süssük meg a palacsintát, ebből 6 db jön ki.
Töltsük meg a töltelékkel, helyezzük egy jénaiba egymás mellé, majd a tojásos tejszínnel öntsük le. Mehet az előmelegített 200°C-os sütőbe. Gázsütőbe helyezzük felülre grill híján és 20 perc alatt süssük pirosra. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése