Kókuszgolyó:
Hozzávalók:
500 g darált keksz
3 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál holland kakaópor
150 g darált dió
100 g porcukor
150 g olvasztott vaj
5 ek. házi barack lekvár (jobb az a fajta, ami nem túl kemény)
1,5 dl meggylé (meggybefőttből)
1 ek. rumaroma
1 ek. csokis-meggy aroma
Forgatáshoz:
kókuszreszelék
Elkészítése:
Nagyon egyszerű a száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a lekvárt, a meggylét és az olvasztott vajat és összegyúrjuk. Aromákkal ízesítjük. Alapesetbe csak rumaromát szoktam hozzáadni, de most volt itthon csokis-meggy is, kicsit megbolondítottam vele illetve meggyet is teszek néha a közepébe, de a befőttből korábban meggyszósz készült, így csak levét hagytam belőle.
1 órára tegyük hűtőbe.
Nedves kézzel formázzunk golyókat és forgassuk meg a kókuszreszelékbe.
Kedves Brigi, Mi is nagyon szeretjük ezeket a fincsi golyókat :-)
VálaszTörlésEzúton kívánok békés, boldog, finomságokkal teli új évet és minden jót Neked és kedves Családodnak!
Szeretettel ölel Andi az AranyTepsi blogról.
Kedves Andi! Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen a sok jó kívánságot és viszont szeretnék kívánni Neked és Családodnak boldogságban, egészségben és sikerekben gazdag új évet!
VálaszTörlés