Mézes-chilis BBQ mártással pácolt csirkeszárnyak
Hozzávalók:
1-1,5 kg csirkeszárny
Pác:
só, bors
4 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1/4 csésze paradicsompüré
1/3 csésze whisky
1 csésze ketchup
1 ek. worchester szósz
2 ek. balzsamecet
1/4 csésze méz
1 tk. szójaszósz
1/2 kk. őrölt chilipaprika (ízlés szerint lehet több is)
Elkészítés:
Sütés előtti nap pácoljuk be a csirkeszárnyakat.
Másnap egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé és csurgassuk rá az edénybe maradt pácot. 170°C-os sütőbe 1-1,5 órán keresztül süssük fedetlenül. Kicsit tovább kell sütni, de így lesznek jó ragacsosak és így képződik rajta olyan rész, mintha grilleztük volna. :)
Akinek villanysütője van és grillezni is tud, az gyorsíthat a folyamaton, mert fólia alatt megpuhítja, azután rágrillezni a pácot. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése