2014. március 14., péntek

Chicken Cacciatore

Sok ország ételeit szeretem, úgyhogy nem is tudnék dönteni, hogy melyiket jobban, de néha úgy érzem, hogy az olasz ízvilág áll legközelebb hozzám. Ez a finom csirkével készült olasz eredetű,  "vadász-stílusú" olykor fehér, olykor vörösborral párolt étel sok zöldséggel egy igazán tavaszias ízvilágot kölcsönöz. Köretnek tészta illik hozzá. A receptet itt találtam, egyébként érdemes szétnézni, mert nagyon jó tészta ötletek vannak. ;)






Chicken Cacciatore
Hozzávalók (4 fő):
8 db csirke felső comb
só, bors
liszt
4 ek. olívaolaj
2 ek. vaj
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 sárga kaliforniai paprika
1/2 zöld kaliforniai paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt konzerv paradicsom
6 fej gomba
1 tk. kakukkfű
1 kk. kurkuma
1 tk. pirospaprika
1,5 dl száraz fehérbor

Köret:
fusilli tészta

Elkészítés:
Először is keressünk egy olyan magas falú serpenyőt, amit közvetlenül a sütőbe is be tudjuk tenni.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A combokat sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk meg lisztbe.
Hevítsük fel az olajat a vajjal és pirítsuk meg a combok mind két oldalát pár perc alatt 2 részletbe. A bőrének szép piroskásnak kell lennie.
A paprikákat daraboljuk fel, de ne túl vékonyra. A vörös- és a lilahagymát vágjuk félbe és karikákra. A gombát pucoljuk meg és szeljük nagyobb darabokra. A fokhagymát is daraboljuk, ne zúzzuk össze.
A combokat vegyük ki a serpenyőből és dobjuk rá a paprikákat, gombát és a hagymákat, öntsük fel borral. Dinszteljük 10 percig, majd adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, fűszereket, sózzuk ízlés szerint. Helyezzük vissza a combokat és fólia vagy fedő alatt pároljuk 45 percig, majd vegyük le és süssük tovább 15 percig. Ez idő alatt a zöldséges szaft jól besűrűsödik.
Főzzük meg az utolsó 15 percnél a tésztát, és tálaljuk a combokat a zöldséges mártással együtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése