2014. március 21., péntek

Kakukkfüves csirkemell, balzsamecetes sült almával ruccola ágyon

Az eredeti tervem sajnos meghiúsult ugyanis úgy tűnik édesburgonyát már nem lehet kapni, legalábbis a piacon, a zöldségesnél és a fantasztikus makói "hipermarketekben" sem volt. Viszont volt a hűtőben ebédről maradt friss csirkemell, egy doboz ruccola és gyümölcsök közül is tudtam választani. Így hoztam össze a mai vacsorát.
Megjegyeztük mind a ketten, hogy nagyon finom lett és máskor is jöhet vacsira. Egyrészt nagyon egészséges, fehérjét is tartalmaz illetve kalóriában sem dúskál.







Kakukkfüves csirkemell, balzsamecetes sült almával ruccola ágyon
Hozzávalók (2 fő):
1/2 doboz ruccola
4 szelet csirkemell
só, bors
kakukkfű
2 ek. olívaolaj
1 nagy alma
4 ek. balzsamecet
1 tk. méz
1 tk. rozmaring
2 ek. kockára vágott fetasajt
1 szál újhagyma

Elkészítés:
A ruccolát mossuk meg és csepegtessük jól le. Halmozzuk egy-egy mélytányérba.
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel, majd forró olívaolajba süssük meg mind a két oldalát. Oldalanként kb. 3-3 perc elég, hogy ne száradjon ki.
Az almát karikázzuk fel.
Egy másik serpenyőben a mézet, a balzsamecetet és a rozmaringot hevítsük fel, majd tegyük bele az alma szeleteket és karamellizáljuk meg mind a két oldalát.
A ruccolára fektessük rá az alma karikákat, helyezzük el rajta a csirkemell szeleteket, szórjuk meg fetával és felkarikázott újhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése