Bazsalikomos-paradicsomos tészta csirkemellel és mozzarellával
Hozzávalók:
250 g színes tészta
300 g csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
2 g fokhagyma
2 ek. olívaolaj
400 g konzerv darabolt paradicsom
1 ek. szárított + 1 ek. friss darabolt bazsalikom
só, bors
1 dl száraz fehérbor
200 g mozzarella
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, de maradjon "al dente", hiszen így lesz igazán finom.
A vöröshagymát és a csirkemellet daraboljuk fel. Olívaolajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd zúzzuk rá a fokhagymát és lassú tűzön forgassuk meg egy kicsit.Öntsük rá a bort és rotyogtassuk egy picit, majd adjuk hozzá az apróra darabolt csirkemellet, majd ízesítsük sóval, borssal és a bazsalikommal.
7-8 perc után, amikor a csirkemell már szinte kész, kanalazzuk hozzá a darabolt paradicsomot. Miután felforrt, főzzük még 2-3 percig. Ekkor daraboljuk bele a mozzarella sajt 3/4-ét, a többivel pedig díszítsük fel a tésztánkat tálalásnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése