A recept és az elkészítés végtelen egyszerű. Az egészben a legjobb, hogy pikk-pakk el lehet készíteni, alig kell hozzá valami és ebbe az őrült kánikulába ki ne szeretne a hűtőből kivenni egy ilyen savanykás finomságot?
A receptem megjelent a Kifőztük augusztusi számában.
Erdei gyümölcs citromos-joghurtos krémmel
Hozzávalók (4 pohárhoz):
25 dkg mascarpone
15 dkg joghurt
1/2 citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál porcukor
6 db babapiskóta
10 dkg málna
10 dkg áfonya
10 dkg piros ribizli
Elkészítés
A mascarpone-hoz hozzáadjuk a joghurtot és a porcukrot. Belefacsarjuk egy fél citrom levét és hozzá reszeljük a héját. Jól elkeverjük, majd habzsákba töltjük.
A babapiskótát apróra törjük.
4 darab egyenként 2 dl-es poharak aljára először nyomunk egy kis krémet, amire gyümölcsöket halmozunk, majd szórunk rá az összetört babapiskótából. Ugyanígy készítünk még egy réteget, majd a végén díszítjük a megmaradt gyümölcsökkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése