Hasonlít egy picit a Tikka Masalára, de mégis valahogy egy kicsit más. Próbáljátok ki, nagyon finom, Naan kenyérrel, basmati rizzsel tálalva.
Jalfrezi csirke
Hozzávalók:
Jalfrezi Curry Pasta:
2 gerezd fokhagyma
1 hüvelykujj méretű darabka friss gyömbér (nekem most szárított volt, 1 kávéskanálnyit tettem hozzá)
1 tk. kurkuma
1/2 tk. tengeri só
2 ek. földimogyoró olaj (vagy olívaolaj)
2 ek. házi sűrű paradicsompüré
1 friss zöld chili
1 kis csokor friss koriander (petrezselyem zöldet használtam, mert a koriander zöldjét nem szeretem)
2 tk. római kömény
1 tk. barna mustármag
1 tk. görögszénamag
1 tk. koriandermag
Továbbá:
500 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 kaliforniai paprika
2 nagy húsos paradicsom
3 dl házi sűrű paradicsomlé
1/2 csokor petrezselyem zöld
kevés olívaolaj
só
Elkészítés:
A fűszereket (római kömény, barna mustármag, görögszénamag, koriandermag) pirítsuk meg serpenyőben, majd tegyük mozsárba. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd jól zúzzuk össze.
A csirkemellet és a többi hozzávalót daraboljuk fel. A vöröshagymát apróra, a paprikát, csíkokra, majd vágjuk ketté, a paradicsomot félbe, csíkokra, majd ezt is ketté.
Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát kevés só hozzáadásával, adjuk hozzá a csirkemellet, pirítsuk fehéredésig. Tegyük bele a paprikát és a jalfrezi curry pasztát. Amikor a paprikánk kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg petrezselyem zölddel, majd öntsük fel paradicsomlével. Közepes lángon rotyogtassuk 20-30 percig.
Basmati rizzsel tálaljuk! Vagy süthetünk hozzá Naan kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése