Koskacukor: Joghurtos gyümölcsleves

2014. augusztus 14., csütörtök

Joghurtos gyümölcsleves

Egyszerűen kezd most már elviselhetetlen lenni ez az őrült meleg! De most komolyan kérdem...
Vagy esik egész nap és párás meleg idő van, vagy 40°C és meg lehet sülni vagy inkább főni. Egész nap csak hűtöm magam és csak iszok-iszok és még mindig csak iszok. Ilyenkor nem is esik jól még az ebéd sem, viszont egy szép nagy tányér jó hideg gyümölcs leves bármikor.
Összegyűjtöttem anyunál egy pár gyümölcsöt a fáról és ezzel már félig el is készült, hiszen pár perc alatt el lehet készíteni a lényege, hogy jól be legyen hűtve.









Joghurtos gyümölcsleves
Hozzávalók:
3 nagy savanykás alma
3 nagy körte
2 marék szilva
2 fürt szőlő
1/2 citrom
2 csillagánizs
1 rúd fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
2 szál citromfű
2 evőkanál nyírfacukor
1 pohár joghurt


Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg. Az almát és a körtét hámozzuk meg és vágjuk gerezdekre, a szilvát ketté és magozzuk ki, a szőlőt pedig szemezzük le.
Tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel vízzel, tegyük bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst, a fél citromot és a citromfüvet. Főzzük addig, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Miután kihűlt már kissé, keverjünk a joghurtba egy kis levest, majd öntsük bele az egészet a gyümölcsökhöz. Tegyük hűtőbe 3-4 órára. A legjobb előző este elkészíteni, így biztosan jó hideg lesz.




2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...