2014. augusztus 14., csütörtök

Joghurtos gyümölcsleves

Egyszerűen kezd most már elviselhetetlen lenni ez az őrült meleg! De most komolyan kérdem...
Vagy esik egész nap és párás meleg idő van, vagy 40°C és meg lehet sülni vagy inkább főni. Egész nap csak hűtöm magam és csak iszok-iszok és még mindig csak iszok. Ilyenkor nem is esik jól még az ebéd sem, viszont egy szép nagy tányér jó hideg gyümölcs leves bármikor.
Összegyűjtöttem anyunál egy pár gyümölcsöt a fáról és ezzel már félig el is készült, hiszen pár perc alatt el lehet készíteni a lényege, hogy jól be legyen hűtve.









Joghurtos gyümölcsleves
Hozzávalók:
3 nagy savanykás alma
3 nagy körte
2 marék szilva
2 fürt szőlő
1/2 citrom
2 csillagánizs
1 rúd fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
2 szál citromfű
2 evőkanál nyírfacukor
1 pohár joghurt


Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg. Az almát és a körtét hámozzuk meg és vágjuk gerezdekre, a szilvát ketté és magozzuk ki, a szőlőt pedig szemezzük le.
Tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel vízzel, tegyük bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst, a fél citromot és a citromfüvet. Főzzük addig, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Miután kihűlt már kissé, keverjünk a joghurtba egy kis levest, majd öntsük bele az egészet a gyümölcsökhöz. Tegyük hűtőbe 3-4 órára. A legjobb előző este elkészíteni, így biztosan jó hideg lesz.




2 megjegyzés: