2014. augusztus 30., szombat

Ricottás, paradicsomos húsgombócok pennével sütve

Az ötlet a TV paprika tavaly augusztusi számából származik, amit természetesen a saját ízvilágainknak megfelelően variáltam. Nagyon tetszett, mert nem volt vele különösebb gond, összeállítottam és már ment is a sütőbe. Isteni illat terjengett, ahogy a paradicsomlében és a parmezános ricottában sültek  a húsgombócok...





Ricottás, paradicsomos húsgombócok pennével sütve
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg teljes kiőrlésű penne
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1 tojás
1 kis csokor petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
só, bor
cayenne bors
szerecsendió
6 dl házi paradicsomlé
40 dkg ricotta
5 dkg parmezán
15 dkg mozzarella

Elkészítés:
A pennét a leírásnak megfelelően főzzük aldente-re.
A kétféle húst és a fűszereket, a felaprított petrezselymet és a tojást jól gyúrjuk össze és formáljunk kisebb gombócokat.
Egy közepes jénai aljára simítsuk el a kifőtt tésztát, majd helyezzük el rajta a gombócokat. Locsoljuk meg a paradicsomlével és fedjük le alufóliával.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 30 percig. A ricottát keverjük össze a parmezánnal, vegyük ki a tésztát a sütőből és osszuk el rajta egyenletesen. Ismét fedjük le és tegyük vissza további fél órára.
Ismét vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a fóliát, szórjuk meg reszelt mozzarellával és pirítsuk a tetejére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése