2014. szeptember 1., hétfő

Almás, diós, mazsolás palacsinta

Itt az ősz és bizony most tényleg lehet érezni a reggeleken és az estéken, hogy hűvös van. A fákon is sárgulnak a levelek és az utolsó gyümölcsöket szedjük le a fáról. Sajnos az idén a körte és az alma nem mutatkozott bőséggel, de azért egy-egy almás rétest, almás sütit vagy éppen palacsintát sikerült belőle sütni.







Almás, diós, mazsolás palacsinta
Hozzávalók (14-16 db-hoz):
75 g zabliszt
75 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
50 g darált dió
1 tk. sütőpor
1 ek. vaníliás cukor
1 csipet só
1 kk. fahéj
2 tojás
250 ml tej
2 ek. áztatott mazsola
1 nagy nyári savanykás alma
1 ek. frissen facsart citromlé

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki, adjuk hozzá a darált diót, a sütőport, a vaníliás cukrot, egy pici sót és fahéjat.
Üssünk hozzá két egész tojást, majd keverjük a tejjel csomómentesre.
Az almát hámozzuk meg, reszeljük és locsoljuk meg citromlével. A mazsolával együtt adjuk hozzá a palacsinta tésztához.
A palacsintasütőt spricceljük meg olajjal és fél merőkanállal kanalazzunk a közepére. Közepes erősségű hőmérsékleten süssük meg mind a két oldalát. A közepe enyhén nedves marad az alma miatt, nem kell megijedni. :)

Mézzel, fahéjas porcukorral, lekvárral vagy mogyorókrémmel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése