Káposztás csirkecombok
Hozzávalók (4 személy részére):
12 db alsó csirkecomb
1 kg savanyú káposzta
só, bors
szemes fekete bors
babérlevél
fűszerpaprika
egész kömény
10 dkg házi húsos füstölt szalonna
Tetejére:
tejföl
Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockázzuk fel apróra, majd zsírjára pirítjuk.
A savanyú káposztát mossuk át egy kicsit, hogy veszítsen a sósságából. Kóstoljuk meg közben, mert azért az sem jó, ha teljesen elveszíti az ízét vagy, ha éppen sós marad.
A combokról húzzuk le a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk.
Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, amire szórjuk szét a káposztát, a tetejére a kisütött szalonnát, majd fektessük rá szépen sorba a csirkecombokat.
Szórjuk meg egész köménnyel, fűszerpaprikával és szemes fekete borssal. Tegyünk mellé 3-4 babérlevelet.
Fedjük le alufóliával, majd tegyük előmelegített 200°C-os sütőbe és addig süssük, amíg a csirkecombok csontjáról már majdnem leválik a hús.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése