2014. október 14., kedd

Almás, póréhagymás burgonya krémleves

Most, hogy itt az ősz és közeleg a tél, bár ezen a héten nem ezt vettük észre, de valahogy mégis jobban kívánja az ember a leveseket, főleg a forró krémlevest, ami teljesen átmelegít. A titka csupán annyi, hogy legyen egy jó húsalaplé, kombináljuk jól a zöldségeket, gyümölcsöket és a fűszereket. Minden a fantáziánkra van bízva, így tuti nem unjuk meg.





Almás, póréhagymás burgonya krémleves
Hozzávalók:
3 nagy burgonya
2 nagy alma
1/2 szál póréhagyma
2 evőkanál vaj
1 liter csirke húsalaplé
só, bors
kakukkfű

Találáshoz:
pirított dió

Elkészítés:
A póréhagymát vágjuk vékony karikára, a burgonyát és az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
A vajat olvasszuk fel egy lábasba, adjuk hozzá a hagymát és fonnyasszuk meg. Ezután mehet hozzá a burgonya, az alma és öntsük fel húsalaplével. Fedő alatt főzzük puhára, majd turmixoljuk simára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk illetve szórjuk meg kakukkfűvel. Ha túl sűrű lenne, öntsük hozzá egy kevéske vizet.
Tálaljuk pirított dióval!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése