2014. november 27., csütörtök

Lencsekrémleves kolbász chipsszel

Most, hogy beköszöntött a hideg tényleg gyakrabban készítek valamilyen levest. Olyan jó felmelegít és igen laktató is, sokkal több energiát ad, így könnyebben indulunk neki a délutánnak. Párom kedvence a lencsefőzelék, bár elég ritkán készítek. Az okát nem tudom, mert én is szeretem. Eszembe jutott, hogy bizony krémlevesnek is tökéletes lehet, fincsi kolbászkákkal a tetején.





Lencsekrémleves kolbász chipsszel
Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2 szál répa
2-3 szem burgonya
2-3 babérlevél
1,5 liter húsalaplé
só, bors
2-3 evőkanál tejföl

10 dkg kolbász

Elkészítés:
A lencsét áztassuk be előző nap este.
A kolbászt szeleteljük fel szép vékonyra. Fazékba pirítsuk zsírjára, majd szedjük ki egy tányérra. Hagyjuk benne kb. a felét, illetve a zsírjából is.
A vöröshagymát, a burgonyát és a répát pucoljuk meg, daraboljuk fel és tegyük a kolbászkákhoz. Pár percig dinszteljük. Szűrjük le a lencsét mehet ez is a zöldségek mellé. Öntsük fel húsalaplével, dobjunk mellé pár babérlevelet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Főzzük puhára, a babérleveleket távolítsuk el, majd turmixoljuk krémesre. Kikevert tejföllel lágyítsuk egy kicsit.
Sült kolbászkákkal, plusz tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése