2014. november 3., hétfő

Mézes-citromos tejberizs, friss gyümölccsel

A tejberizs gyerekek tökéletes vacsorája, de készíthetjük desszertként vagy akár reggelire is tálalhatjuk. A nap bármely időpontjában tökéletes lehet, akár egy kisebb pohárkával is. Ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, lekvárral, szirupokkal vagy bármilyen gyümölccsel. Maradt ki hétvégére több, mint fél liter tejem, amiből nem tudtam hirtelen, hogy mit is kellene csinálni, de valamire fel kell használnom. Óóóó.... Régen volt már tejberizs! Bevásároltam gyümölcsökből is, így ezzel díszítettem!








Mézes-citromos tejberizs, friss gyümölccsel
Hozzávalók (4 pohárhoz):
150 g kerek szemű rizs
150 ml víz
500 ml tej
1 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
egy csipet só

1/2 ananász
1/2 gránátalma
1 grapefruit

Elkészítés:
Tegyük fel a tűzre egy fazékba a rizst, a vízzel és egy csipet sóval. Miután felforrt kevergessük és, ha elfőtte a vizet, akkor adjuk hozzá a tejet. Folyamatosan kevergessük és főzzük "al dentere" kb. 20-25 perc alatt. Ízesítsük mézzel és citrom reszelt héjával és levével.
Az gyümölcsöket pucoljuk meg és díszítsük fel a poharakba kiöntött tejberizseket.




2 megjegyzés: