2014. november 25., kedd

Oreos sajttorta kocka

Hétvégén kicsit amerikai stílusúra sikeredett a menü, holnap kiderül, hogy miért is. Tulajdonképpen éppen azért választottam ezt a sütit, hogy legyen valami amerikai stílusú süti. Szinte minden nap találkozok oreos desszerttel, de nekem mégis a legjobban most ez tetszett meg. Gyors és egyszerű. Természetesen ennek is van egy története. Úgy kezdődik: Még jó, hogy vettem két doboz kekszet!
Az egyik doboz kekszet összeturmixoltam egy kis vajjal és így béleltem ki a tortaforma alját. No, hozzá kell tennem, hogy sima hagyományos keksszel készítettem már sajttortát, de töltöttel még soha, nemhogy még oreoval. Úgyhogy én nem szedtem ki a kekszek között lévő krémet. Tehát betolom a sütőbe és öt perc után égett szag van. Ááá mondom magamba, ennyi idő alatt tuti nem éghet meg. (A hőfok sem volt magas.) 7. percben csak kiveszem... Fúúúúúú.... minden füstös lett. Lehetett szellőztetni, de még másnap is éreztem. Hozzá teszem 10 percig kellett volna bent lennie. :( "B" terv. Átmódosítottam a receptet és az alábbi süti sült ki belőle. Nagyon finom lett és nem is hiányzott a kekszes réteg.








Oreos sajttorta kocka
Hozzávalók (25x25 cm-es tortaformába):
500 g mascarpone
150 g tejföl
1 tojás+1 tojás sárgája
4 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 doboz oreo keksz

Elkészítés:
A mascarponét, a tejföllel és a tojással keverjük simára. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás pudingport és a vanília kivonatot. Krémesre keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Félbe vágott oreo keksszel díszítjük. Előmelegített 180°C-os sütőbe 40-45 perc alatt készre sütjük.
Miután teljesen kihűlt, kiemeljük a formából és kisebb kockára felszeleteljük.







2 megjegyzés: