Az egyik doboz kekszet összeturmixoltam egy kis vajjal és így béleltem ki a tortaforma alját. No, hozzá kell tennem, hogy sima hagyományos keksszel készítettem már sajttortát, de töltöttel még soha, nemhogy még oreoval. Úgyhogy én nem szedtem ki a kekszek között lévő krémet. Tehát betolom a sütőbe és öt perc után égett szag van. Ááá mondom magamba, ennyi idő alatt tuti nem éghet meg. (A hőfok sem volt magas.) 7. percben csak kiveszem... Fúúúúúú.... minden füstös lett. Lehetett szellőztetni, de még másnap is éreztem. Hozzá teszem 10 percig kellett volna bent lennie. :( "B" terv. Átmódosítottam a receptet és az alábbi süti sült ki belőle. Nagyon finom lett és nem is hiányzott a kekszes réteg.
Hozzávalók (25x25 cm-es tortaformába):
500 g mascarpone
150 g tejföl
1 tojás+1 tojás sárgája
4 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 doboz oreo keksz
Elkészítés:
A mascarponét, a tejföllel és a tojással keverjük simára. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás pudingport és a vanília kivonatot. Krémesre keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Félbe vágott oreo keksszel díszítjük. Előmelegített 180°C-os sütőbe 40-45 perc alatt készre sütjük.
Miután teljesen kihűlt, kiemeljük a formából és kisebb kockára felszeleteljük.
Tökéletes!!!!!
VálaszTörlésKöszi :) :)
Törlés