Tehát, így sültek ki ezek a gyors sós kiflik, amik egyébként nem csak reggelire, hanem akár egy finom bor mellé karácsony estére is tökéletes lehet. Kisebbekre is készíthetjük, de ilyenkor már érdemes krémesre turmixolni a márványsajtot, illetve a diót ledarálni, így szebben fel lehet majd tekerni. Nekem ehhez már nem volt energiám.
Hozzávalók (16 db-hoz):
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg mascarpone
1 tojás
1 teáskanál só
1,5 dkg élesztő
kb. 1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
10 dkg márványsajt
1 marék dió
Tetejére:
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe és keverjük el egy kis kanál cukorral, majd hagyjuk 10-15 percig pihenni. Addig a diót daraboljuk nagyon apróra, illetve a márványsajtot morzsoljuk össze egy kis tálkába.
A tésztához a lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a mascarponét, üssünk hozzá egy tojást, tegyünk hozzá egy teáskanál sót, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk 7-8 percig, ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevéske tejet.
Miután bedagasztottuk a tésztát, osszuk két egyenlő részre, majd nyújtsuk kör alakúra. Osszuk 8 egyenlő részre. Szórjuk meg dióval és sajttal, majd tekerjük fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ha kész vagyunk, akkor kenjük le felvert tojással és pihentessük kb. 30 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Mikor már a sütőnk is meleg toljuk be a kifliket kb. 15 percre. Figyeljünk közbe rá, mert viszonylag gyorsan sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése