Hozzávalók (2 személy részére):
6 evőkanál (gluténmentes) kenyérmorzsa
3 evőkanál darált dió
2 camembert (közepes méretű)
1 nagy tojás
olaj a sütéshez
125 g ruccola
1 nagy grapefruit
5 evőkanál grapefruit leve
balzsamecet
dió
Elkészítés:
A camembert hagyjuk egészbe és így panírozzuk be a szokásos módszerrel. Csupán annyit kell tennünk, hogy a darált diót összekeverjük a kenyérmorzsával. Süssük meg forró olajba mind két oldalát.
A grapfruitot pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre és a hártyákat is távolítsuk el. A közben kifolyt levet gyűjtsük össze és keverjük össze egy evőkanál balzsamecettel.
A ruccolát halmozzuk a tányérra, díszítsük grapefruit gerezdekkel. Locsoljuk meg a citrusos öntettel. Helyezzük el a saláta közepén a rántott sajtot, szórjuk meg dióval, plusz csurgassunk rá egy kevés balzsamecetet.
Házi áfonyalekvárral fogyasszuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése