2015. március 22., vasárnap

Diós bundában rántott camembert, grapefruitos ruccola salátával, házi áfonyalekvárral

Mivel nagy sajt rajongók vagyunk, így néha beérjük ebédre egy nagyobb adag rántott sajttal és salátával. Már annyiféleképpen elkészítettem, de valahogy mindig kilehet próbálni újabb és újabb változatban. Mindenféle sajtot szívesen fogyasztunk, akár salátába, akár szendvicsbe vagy éppen főételként.





Diós bundában rántott camembert, grapefruitos ruccola salátával, házi áfonyalekvárral
Hozzávalók (2 személy részére):
6 evőkanál (gluténmentes) kenyérmorzsa
3 evőkanál darált dió
2 camembert (közepes méretű)
1 nagy tojás
olaj a sütéshez

125 g ruccola
1 nagy grapefruit
5 evőkanál grapefruit leve
balzsamecet
dió

Elkészítés:
A camembert hagyjuk egészbe és így panírozzuk be a szokásos módszerrel. Csupán annyit kell tennünk, hogy a darált diót összekeverjük a kenyérmorzsával. Süssük meg forró olajba mind két oldalát.
A grapfruitot pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre és a hártyákat is távolítsuk el. A közben kifolyt levet gyűjtsük össze és keverjük össze egy evőkanál balzsamecettel.
A ruccolát halmozzuk a tányérra, díszítsük grapefruit gerezdekkel. Locsoljuk meg a citrusos öntettel. Helyezzük el a saláta közepén a rántott sajtot, szórjuk meg dióval, plusz csurgassunk rá egy kevés balzsamecetet.
Házi áfonyalekvárral fogyasszuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése