Viszont az utolsó rendes ebéd, amit készítettem ezek az ízletes gyömbéres csirkecombok, ami mellé kurkumás jázmin rizst készítettem. Nagyon finom lett, még grillezéshez is ajánlani tudom ezt a pácot!
Érdemes egy éjszakát benne hagyni, hogy jól átjárja az ízek!
Gyömbéres, pirított mogyorós csirkecombok
Hozzávalók (12 db csirke alsó combhoz):
1/3 csésze szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál olvasztott vaj
1 ujjnyi reszelt friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili pehely
1 citrom leve
2 teáskanál nádcukor
1/4 csésze víz
só, bors
1/2 csésze sótlan mogyoró
3 szál újhagyma
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A pácot keverjük ki egy tálba, majd forgassuk meg benne a csirkecombokat és lefedve tegyük hűtőbe minimum egy óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.
Helyezzük hőálló edénybe, fedjük le alufóliával, majd előmelegített 200°C-os sütőbe tegyük 40 percre. Miután megpuhultak a csirkecombok, távolítsuk el a fóliát, locsoljuk meg a szaftjával, majd toljuk vissza további 20 percre. Ez idő alatt szép ropogósra sül a bőre.
A mogyorót daraboljuk durvára és pirítsuk meg serpenyőben.
Az újhagymát szeljük vékony karikára, a petrezselymet pedig apróra. Szórjuk meg vele a meleg csirkecombokat.
Tálaljuk kurkumás jázmin rizzsel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése