2015. április 30., csütörtök

Gyömbéres, pirított mogyorós csirkecombok

Azt hiszem el kell most már búcsúzzak a jelenlegi konyhámtól, mert holnap lesz a nagy pakolás első felvonása, holnap után pedig a második. Na jó, még azért ma este begyúrtam egy adag pizza tésztát, ne maradjunk holnap éhesek az egész napos pakolásba. Ezt találtuk a legmegfelelőbbnek, mert így bármikor éhesek vagyunk egész nap tudunk belőle csemegézni.
Viszont az utolsó rendes ebéd, amit készítettem ezek az ízletes gyömbéres csirkecombok, ami mellé kurkumás jázmin rizst készítettem. Nagyon finom lett, még grillezéshez is ajánlani tudom ezt a pácot!
Érdemes egy éjszakát benne hagyni, hogy jól átjárja az ízek!







Gyömbéres, pirított mogyorós csirkecombok
Hozzávalók (12 db csirke alsó combhoz):
1/3 csésze szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál olvasztott vaj
1 ujjnyi reszelt friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili pehely
1 citrom leve
2 teáskanál nádcukor
1/4 csésze víz
só, bors

1/2 csésze sótlan mogyoró
3 szál újhagyma
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A pácot keverjük ki egy tálba, majd forgassuk meg benne a csirkecombokat és lefedve tegyük hűtőbe minimum egy óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.
Helyezzük hőálló edénybe, fedjük le alufóliával, majd előmelegített 200°C-os sütőbe tegyük 40 percre. Miután megpuhultak a csirkecombok, távolítsuk el a fóliát, locsoljuk meg a szaftjával, majd toljuk vissza további 20 percre. Ez idő alatt szép ropogósra sül a bőre.
A mogyorót daraboljuk durvára és pirítsuk meg serpenyőben.
Az újhagymát szeljük vékony karikára, a petrezselymet pedig apróra. Szórjuk meg vele a meleg csirkecombokat.
Tálaljuk kurkumás jázmin rizzsel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése