2015. április 20., hétfő

Kókuszos-epres fagyi

Hétvégi grillezéshez mi más is illene mint egy nagy adag fagyi. Mivel most már kezdődik az eper szezon, nehezen tudtam ellenállni a piacon a szép epernek. Igaz import, de bíztam benne, hogy édes lesz és nem zöld és víz ízű, mint amilyen szokott ilyenkor a legtöbb lenni. Legalábbis én sokszor jártam már úgy. Viszont most sikerült jól választanom és a fagyi is nagyon finom lett ezzel a kombinációval.








Kókuszos-epres fagyi
Hozzávalók (1 literhez):
400 ml kókusztej
200 ml tejszín
4 tojás
30 g kókuszreszelék
80 g nyírfacukor
400 g földieper
1 nagy evőkanál méz

Elkészítés:
A kókusztejet a cukorral és a kókuszreszelékkel melegítsük fel. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket tegyük a hűtőbe, a sárgáját keverjük ki a tejszínnel, majd öntsük a kókusztejhez. 80°C-ig hevítsük fel folyamatos keverés mellett. Hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb egy éjszakát hűtőbe pihentetni.
Az epret a mézzel lassú tűzön forraljuk fel és főzzük addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik, mint egy lekvár. Ez kb. 40 percet vesz igénybe. Helyezzük ezt is hűtőbe, miután kihűlt.
Másnap a lehűtött fagyi gépbe töltjük a kész kókusztejes krémet és kifagyasztjuk 40-45 perc alatt.
Az eperlekvárt töltsük habzsákba.
A fagyit öntsük ki olyan edénybe - ami a fagyasztást bírja- úgy, hogy közbe a habzsákból csíkokat húzunk a krémbe.
Mélyhűtőbe téve kb. 3-4 óra elteltével fogyasztható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése