2015. április 10., péntek

Medvehagymás-spenótos pestos csirkecomb, tavaszi salátával

Hoztam egy igazi tavaszias receptet, ami akár egy hétvégi gyors és könnyű ebédhez jól jöhet. A medvehagyma szezon még tart, úgyhogy érdemes belőle tartalékolni, mert elég hamar elszokott tűnni a piacról. A medvehagyma minden oldalról egészséges, érdemes fogyasztani.  Jótékony hatással van a bélrendszerre, a vérnyomásra, a gyomorra. Nyugtató hatása van, ezért segít az álmatlanságon is. Tisztítja a vesét, a húgyhólyagot és a vért. Az emésztő rendszerre kitűnő hatással van. Ezek mellett ráadásul nagyon magas a C vitamin tartalma is. Fogyasszuk bátran és tegyünk a fagyasztóba is egy pár zacskóval.
Nekem most maradt ki a múltkori medvehagymás-spenótos pestoból, amit csirkecombokra pakolva hasznosítottam. Isteni illata van és nagyon-nagyon finom!








Medvehagymás-spenótos pestos csirkecomb, tavaszi salátával
Hozzávalók:
3 egész csirkecomb
só, bors
3 evőkanál medvehagymás-spenótos pesto
1 dl száraz fehérbor

Tavaszi salátához:
1/2 fej jégsaláta
2 szál újhagyma
2 nagy retek
2 paradicsom
1 fehér paprika
1/4 uborka

Dresszinghez:
2 evőkanál tökmagolaj
3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
2 teáskanál magos dijoni mustár
só, bors
1 teáskanál szárított bazsalikom
kevés víz

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy evőkanállal a medvehagymás-spenótos pestoból, majd helyezzük tűzálló edénybe. Öntsünk alá fehérbort, majd fedjük le alufóliával. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 45-50 percig, majd fólia nélkül további 10 percig. Amikor eltávolítjuk a fóliát, akkor locsoljuk meg a saját levével.
A salátához daraboljuk fel a zöldségeket tetszés szerint és tegyük egy nagyobb tálba.
A dresszing hozzávalóit tegyük egy lezárható üvegbe, jól rázzuk össze, majd locsoljuk meg vele a zöldségeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése