Nekem most maradt ki a múltkori medvehagymás-spenótos pestoból, amit csirkecombokra pakolva hasznosítottam. Isteni illata van és nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
3 egész csirkecomb
só, bors
3 evőkanál medvehagymás-spenótos pesto
1 dl száraz fehérbor
Tavaszi salátához:
1/2 fej jégsaláta
2 szál újhagyma
2 nagy retek
2 paradicsom
1 fehér paprika
1/4 uborka
Dresszinghez:
2 evőkanál tökmagolaj
3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
2 teáskanál magos dijoni mustár
só, bors
1 teáskanál szárított bazsalikom
kevés víz
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy evőkanállal a medvehagymás-spenótos pestoból, majd helyezzük tűzálló edénybe. Öntsünk alá fehérbort, majd fedjük le alufóliával. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 45-50 percig, majd fólia nélkül további 10 percig. Amikor eltávolítjuk a fóliát, akkor locsoljuk meg a saját levével.
A salátához daraboljuk fel a zöldségeket tetszés szerint és tegyük egy nagyobb tálba.
A dresszing hozzávalóit tegyük egy lezárható üvegbe, jól rázzuk össze, majd locsoljuk meg vele a zöldségeket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése