2015. április 28., kedd

Zöldborsós, mentás medvehagyma krémleves

Azt hiszem a medvehagyma szezont ezzel a levessel zárom. Mivel ma főzök ebbe a lakásba utoljára, ezért már sok bejegyzésem nem maradt. Kicsit elkeserítettek tegnap, hogy 5-10 nap általában míg átkötik az internetet, ráadásul ma meg sem kerestek, hogy egyeztessenek időpontot. Még jó, hogy a munkahelyemen van internet. :) Így legalább követni tudom az újabbnál újabb finomságokat.







Zöldborsós, mentás medvehagyma krémleves
Hozzávalók (4 személy részére):
200 g zöldborsó
200 g újburgonya
100 g medvehagyma
1 liter húsalaplé 
5-6 menta levél
2 evőkanál vaj
só, bors

Elkészítés:
Az újburgonyát mossuk meg, majd negyedeljük fel. A borsóval együtt tegyük fazékba és kevés vajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra darabolt medvehagymát és a menta levelet, öntsük fel húsalaplével, majd főzzük addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Turmixoljuk krémesre, ízesítsük sóval, borssal.
Kevés tejszínnel lágyíthatunk az ízén, de ez nem szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése