2015. május 31., vasárnap

Joghurtos meggyes pite

Hétvégén ismét, mint minden évben megrendezésre került a XIII. makói hagymás és kemencés grillfesztivál. Most is kitettek a fiúk magukért, mert készítettek rozmaringos-kakukkfüves csirkecombot kemencében, malacot sütöttek egészben, ezen kívül még tárcsán sütöttek tarját és nem utolsó sorban bográcsban nyúlpaprikást. Azt hiszem volt választék.
Ha már nem tudtam velük főzni, mivel kicsit későn értem ki, gondoltam meglepem őket kétféle sütivel. Az egyik receptjét ma osztom meg veletek.







Joghurtos  meggyes pite
Hozzávalók:
2,5 dl joghurt
1 dl olaj
2 tojás
2 dl cukor
6 dl liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna

50 dkg magozott meggy

3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral és az olajjal,majd keverjük hozzá a joghurtot.
A sütőport és a szódabikarbónát tegyük a liszthez, szitáljuk a tojásos, joghurtos keverékhez, majd keverjük simára. Osszuk el a tésztát egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg meggyel illetve 3 evőkanál fahéjas cukorral. Előmelegített 180°C-os sütőbe téve süssük készre kb. 30 perc alatt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése