2015. június 16., kedd

Bazsalikomos-petrezselymes marha göngyölt, paradicsomos mártással

Imádom a friss petrezselyem és bazsalikom illatát. Mostanában mindig veszek egy cserepest, ami az asztalt díszíti és sokszor szívesebben használom a friss fűszereket, mint a szárítottat. Volt itthon egy pár aszalt paradicsomom és még amit szeretek és, ha már olaszosra vettem a dolgot, akkor miért is hagynám ki a parmezánt és az erdei sonkát.
Parmezános polentával tálaltam.





Bazsalikomos-petrezselymes marha göngyölt, paradicsomos mártással
Hozzávalók:
1/2 bögre bazsalikom
1/2 bögre petrezselyem
1/3 bögre parmezán
4 olajos aszalt paradicsom
8 szelet erdei sonka
8 szelet marhacomb
1 fej vöröshagyma
400 g konzerv paradicsom
1/2 bögre száraz vörösbor
só, bors
szárított bazsalikom
olívaolaj

Elkészítés:
A marhacombot klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk.
A petrezselymet és a bazsalikomot daraboljuk apróra az aszalt paradicsommal együtt, majd tegyük egy tálba. Keverjük össze a reszelt parmezánnal.
Minden szelet húsra tegyünk egy szelet sonkát, egy evőkanálnyit a friss fűszeres keverékből, majd tekerjük fel és szúrjuk át fogpiszkálóval.
A vöröshagymát aprítsuk fel, dinszteljük meg olívaolajon. Helyezzük el rajta a marha göngyölteket, majd öntsük fel darabolt konzerv paradicsommal. Szórjunk bele egy kevés szárított bazsalikomot illetve ízesítsük sóval és borssal. Öntsünk hozzá jó minőségű száraz vörösbort.
Fedő alatt pároljuk kb. 1,5 órán keresztül, majd további fél órát fedő nélkül.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése