Hozzávalók (4 személy részére):
200 g lasagne lap
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál majoránna
2 evőkanál tejföl
1 közepes cukkini
Kapros besamelmártáshoz:
50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só
fehérbors
szerecsendió
1 kis csokor kapor
20 dkg reszelt házi kapros kecskesajt
Tálaláshoz:
tejföl, friss petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra. Dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a darált húst, majd ízesítsük sóval, borssal és majoránnával. Fehérbor hozzáadásával főzzük kb. 30-40 percig. A végén adjunk hozzá két evőkanál tejfölt, hogy krémesebb állagot kapjunk.
Közben elkészíthetjük a besamelmártás mártást. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet úgy, hogy közben csomómentesre keverjük. Forraljuk fel a további tej hozzáadásával folyamatos kevergetés mellett. A végén ízesítsük sóval, fehérborssal, frissen reszelt szerecsendióval és apróra darabolt kaporral.
A tésztát forrázzuk le, hagyjuk pár percig a vízbe, hogy egy picit megpuhulhasson. Kevergessük, mozgassuk, hogy ne tapadjon össze, mert akkor nehéz dolgunk lesz szétszedni.
A cukkinit reszeljük le tökgyalun.
Vegyünk elő egy közepes nagyságú jénait, aminek az aljára tegyünk egy kevéske besamelmártást. Erre jöhet az első réteg tészta, ezután egy merőkanálnyi hús, rá a besamelmártás és egy sor reszelt cukkini. Rétegezzük tovább, de vigyázzunk a tetejére hagyjunk még a mártásból és a húsból, hogy ne száradjon ki a sütőben. Szórjuk meg reszelt kecskesajttal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40 perc alatt.
Tejföllel és friss petrezselyemmel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése