Joghurtos, bazsalikomos-petrezselymes scone
Hozzávalók ( 9-10 db-hoz):
140 g fehérliszt
80 g tk. tönkölyliszt
60 g zabliszt
15 g sütőpor
5 g só
1/2 kávéskanálnyi szódabikarbóna
125 g joghurt
60 g mascarpone
50 g hideg kockára vágott vaj
1 evőkanálnyi friss bazsalikom
2 evőkanálnyi friss petrezselyem
50 g reszelt leerdammer sajt
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd keverjük el.
A friss fűszereket daraboljuk apróra, tegyük a liszthez. Mérjük hozzá a joghurtot, a vajat és a mascarponét. Gyúrjuk jól össze, de a legjobb késes robotgépbe tenni és anélkül, hogy felmelegítenénk a kezünkkel, gyorsan összeállítható. Nyújtsuk ki kb. két ujjnyi vastagra és szaggassuk ki tetszés szerinti átmérőjű szaggatóval. A legjobb, ha kb. 5-6 cm átmérőjűt választunk. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 25 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése