2015. június 29., hétfő

Joghurtos, bazsalikomos-petrezselymes scone

Nem vagyok nagy pogácsás, de valahogy reggelire egy-két angol pogácsát szívesen bedobok. Talán azért is szeretem a magyar pogácsánál jobban, mert jobban lehet variálni, hogy mi kerüljön bele. Akár édesről, akár sósról legyen szó, frissen istenien foszlós, de másnap is egy pici felmelegítés után olyan, mintha akkor sült volna ki. Nagyon gyorsan elkészíthető, ami által akár előző nap begyúrva, másnap reggel kisütve, frissen tálalható reggelivé válhat. Ezzel szerintem mindenkit ki lehet kelteni az ágyból! Variáljuk kedvünkre és készítsük el sokféleképpen, így tuti nem unjuk meg soha.








Joghurtos, bazsalikomos-petrezselymes scone
Hozzávalók ( 9-10 db-hoz):
140 g fehérliszt
80 g tk. tönkölyliszt
60 g zabliszt
15 g sütőpor
5 g só
1/2 kávéskanálnyi szódabikarbóna
125 g joghurt
60 g mascarpone
50 g hideg kockára vágott vaj
1 evőkanálnyi friss bazsalikom
2 evőkanálnyi friss petrezselyem
50 g reszelt leerdammer sajt

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd keverjük el.
A friss fűszereket daraboljuk apróra, tegyük a liszthez. Mérjük hozzá a joghurtot, a vajat és a mascarponét. Gyúrjuk jól össze, de a legjobb késes robotgépbe tenni és anélkül, hogy felmelegítenénk a kezünkkel, gyorsan összeállítható. Nyújtsuk ki kb. két ujjnyi vastagra és szaggassuk ki tetszés szerinti átmérőjű szaggatóval. A legjobb, ha kb. 5-6 cm átmérőjűt választunk. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 25 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése