Mellé a Kollár pincészet borát fogyasztottuk volna, ha nem fogyott volna ki. Azt hiszem többet kellett volna hoznunk. :(
Aszalt paradicsomos pizza tészta, vadszalámival és BBQ szósszal
Hozzávalók:
20 dkg durum liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1dkg élesztő
3 evőkanál olívaolaj (olajos aszalt paradicsomos üvegből)
6 olajos aszalt paradicsom
1 teáskanál só
Paradicsomos BBQ szószhoz:
2 evőkanál Jack Daniels BBQ szósz
3 dl sűrű házi paradicsomlé
2 teáskanál keményítő
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál oregánó
só, bors
vadszalámi
csemegeuborka
gouda sajt
tojás
Elkészítés:
A tésztához a liszteket mérjük ki egy tálba, morzsoljuk bele az élesztőt. Az aszalt paradicsomot daraboljuk apróra, majd adjuk a liszthez 3 evőkanál olajjal együtt. Tegyünk még bele sót és annyi vizet, amennyivel rugalmas tésztát tudunk gyúrni. Robot géppel kb. 8 perc alatt.
Helyezzük hűtőbe 4 óra hosszára vagy akár egy éjszakára.
A paradicsomos BBQ szószhoz, 2 dl paradicsomlét forraljunk fel a BBQ szósszal és a fűszerekkel, majd sűrítsük be a maradék 1 dl paradicsomlében elkevert keményítővel.
A tésztát osszuk két egyenlő részre, nyújtsuk ki nagyon vékonyra. A szélét kicsit hajtsuk vissza. Kenjük meg szósszal, pakoljuk meg szalámival, sajttal, csemegeuborkával és üssünk a közepére egy tojást.
Sütőpapírra helyezve, sütőbe felforrósított samott lapra húztam, így sütöttem kb. 20 perc alatt készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése