Fűszeres tarja grillen, kapros káposztasalátával
Hozzávalók:
5 nagy szelet tarja
só, bors
1/2 fej reszelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál curry
1 teáskanál majoránna
1 kávéskanál őrölt chili
1 teáskanál rozmaring
4 evőkanál olaj
Kapros káposzta salátához:
1 kis fej káposzta
só, bors
1 evőkanál méz
1 evőkanál ecet
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 dl víz
1 kis csokor kapor
Elkészítés:
A hagymákat keverjük össze a fűszerekkel, és az olajjal. A hús szeleteket klopfoljuk ki, amennyiben szükséges, de vigyázzunk ne legyen vékony, mert akkor kiszárad. Sózzuk, borsozzuk illetve kenjük be jól a páccal. Tegyük mélyhűtő tasakba, zárjuk le és helyezzük hűtőbe egy éjszakára.
A káposztát vágjuk ketté, vegyük ki a torzsáját, majd szeleteljük szép vékonyra. Sózzuk le és hagyjuk állni 3-4 óra hosszát.
Készítsük el a saláta levét. Keverjük ki a mézet, az ecettel, a citromlével illetve a vízzel. Őröljünk hozzá frissen borsot. Adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett káposztát illetve a feldarabolt kaprot. Forgassuk jól össze, többször is tálalás előtt. Hagyjuk hűtőbe 2-3 óra hosszát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése