Sárgabarack lekváros, mogyorós csigák
Hozzávalók (12 db-hoz):
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
100 g tönköly búzaliszt
200 g fehér liszt
1 kávéskanál só
20 g élesztő
20 g méz
2 dl langyos tej
3 tojás sárgája
100 g mascarpone
Továbbá:
5 evőkanál házi sárgabarack lekvár
10 dkg darált török mogyoró
kevés olvasztott vaj
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót és a mascarponét. Morzsoljuk langyos tejbe az élesztőt, keverjük ki a mézzel és a tojások sárgájával, majd öntsük a lisztekhez. Dagasszunk belőle rugalmas, se nem lágy, se nem kemény tésztát. Hagyjuk kelesztő tálba 40-50 percig.
Nyújtsuk ki téglalap alakúra, de ne legyen túl vékony. Kenjük meg ízlés szerint házi sárgabarack lekvárral, szórjuk meg darált török mogyoróval, majd tekerjük fel szorosan. A tésztát vágjuk félbe, majd mindig felezzük. Összesen 12 db csigára kell osztanunk.
Vegyük elő a muffin formákat, kenjük ki vékonyan vajjal. Helyezzük el benne a tésztát, majd kelesszük duplájára.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 25 perc alatt süssük készre.
Tálalhatjuk extra sárgabarack lekvárral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése