Röviden, szerettem volna megköszönni a szervezőknek azt, hogy újra sikerült összehozni a csapatot egy tálca süteménnyel, amit közösen fogyasztottunk el.
Sárgabarackos, habos sütemény
Hozzávalók (25x35 cm tepsihez):
Tésztához:
220 g vaj
150 g cukor
3 tojás
2 bögre liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
Hab réteghez:
4 tojásfehérje
100 g porcukor
40 g vaníliás pudingpor
4 evőkanál olaj
Morzsához:
250 g vaj
1 bögre liszt
50 g porcukor
Továbbá:
1 kg sárgabarack
1/2 üveg házi sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a cukorral, adjuk egyesével a tojásokat hozzá, majd a citrom reszelt héját és a vanília kivonatot. Kanalanként tegyük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és keverjük csomómentesre.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, osszuk el egyenletesen a tésztát. Kenjük meg vastagon házi sárgabarack lekvárral. A gyümölcsöt magozzuk ki, negyedeljük fel, majd tegyük ki vele a tészta tetejét. A hab réteghez, a tojások fehérjét verjük habbá a porcukorral. Keverjük hozzá a pudingport, de figyeljünk arra, hogy csomó mentes legyen. Adjuk hozzá az olajat, de ezt már óvatosan forgassuk bele. Kanalazzuk a barack tetejére. A morzsához a hideg vajat vágjuk apróra, adjuk hozzá a lisztet és a porcukrot, majd morzsáljuk össze a két kezünkkel. Miután már nagyjából eloszlott a vaj, akkor morzsoljuk a habréteg tetejére.
Tegyük előmelegített 180°C-os sütőbe 45-50 percre. Amikor már a szépen pirul a teteje, akkor végezzünk egy tűpróbát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése