Ricottás alma torta (gluténmentesen)
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
3 kisebb alma
200 g ricotta
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 tojás
kb. 100 ml tej (függ attól, mennyire száraz a ricotta)
45 g olvasztott vaj
100 g nyírfacukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
50 g kókuszliszt
50 g hajdinaliszt
50 g (gluténmentes) zabliszt
50 g szeletelt mandula
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel apróra.
A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá egy fél citrom levét és a reszelt héját, a tojások sárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a cukor 1/3 részét, majd keverjük habosra. A tojások fehérjét verjük fel a cukor másik részével. A száraz alapanyagokat mérjük ki egy tálba, keverjük össze, majd adjuk a nedves alapanyagokhoz. Forgassuk bele a felvert tojás fehérje habot illetve két részletben a felkockázott almát. Öntsük vajjal kikent tortaformába. Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.
Helyezzük előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 45 percre. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése