Sárgabarackos clafoutis
Hozzávalók (2 x 0,5 literes formához):
2,5 dl tej
30 g olvasztott vaj
30 g vaníliás pudingpor
50 g nyírfacukor
1 teáskanál vanília kivonat
3 tojás
6 db sárgabarack
+ kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet, majd keverjük csomómentesre a vaníliás pudingporral. Ízesítsük egy kevéske vanília kivonattal, hogy intenzívebb legyen az íze. A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat. Helyezzük a formába, majd öntsük fel a vaníliás krémmel.
Előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20-25 percig. Arra figyeljünk, hogy még egy kicsit remegős legyen, amikor kivesszük. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe. Tálalásnál szórhatunk még rá porcukrot ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése