Hogy mi...? Nah, apukám erre tuti dobna egy hátast. De miért ne? Komolyan mondom van olyan finom, mint egy hagyományos. Jó sűrű a szaftja és ízben annyira nem is erőteljes, mint egy kínai menü. Jó omlós és mellé egy kis baguette csücske, vagy egy frissen sütött szelet kenyér, bár nekem ezek nélkül is elég laktató volt. A sütőtök és a répa külön ízletes benne. Tudom... kicsit furán hangzik, de ki kell próbálni!
Kínai marhapörkölt
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
2 evőkanál barna rizsliszt
1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt chili paprika
2 teáskanál bazsalikom
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
4 vékony répa
400 g konzerv paradicsom
3-4 dl marha húsalaplé vagy víz
só, bors
500 g sütőtök
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel. A répát hámozzuk meg, szeljük karikára. Hevítsük fel az olajat egy magas falú serpenyőbe, vagy vaslábasba, adjuk hozzá a hagymákat és a répát, majd dinszteljük meg. A marhahúst daraboljuk nagyobb kockára. A rizsliszthez keverjük az ötfűszer keveréket, a fahéjat, az őrölt chilit és a bazsalikomot. Szórjuk meg ezzel a húst és jól forgassuk össze. Tegyük a forró serpenyőbe, pirítsuk fehéredésig, majd adjuk hozzá a szójaszószt, a frissen facsart citrom levét és a konzerv paradicsomot. Öntsük fel annyi húsalaplével vagy vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt alacsony lángon főzzük puhára kb. 1,5-2 óra alatt. Közben ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. A sütőtököt hámozzuk meg, kaparjuk ki a magját, majd vágjuk kisebb kockára. Az utolsó fél órába adjuk a pörkölthöz. Most már csak arra kell vigyáznunk, hogy ne főzzük pépesre.
Tálaljuk friss kenyérrel, baguettel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése