2015. december 5., szombat

Dijoni mustáros saláta, tükörtojással, pirított magokkal és kenyérkockával

Ez a saláta sem mostanában készült, csupán rátaláltam még az előző havi mappában. Kicsit meguntuk itthon a salátát illetve mostanában volt, hogy el is maradt, mert vagy olyan későn jutottunk az ebédhez vagy beértük egy kis gyümölccsel. Na jó, néha amikor ráérünk azért van még bűnözés és sütünk egy pizzát vagy eszünk egy hamburgert, de az általában inkább hétvégén szokott lenni. Amennyiben mégis saláta mellett döntünk szeretem feltuningolni, mert az íztelen zöldségek, amiket téli időszakban lehet kapni, nem olyan izgalmasak magában.







Dijoni mustáros saláta, tükörtojással, pirított magokkal és kenyérkockával
Hozzávalók:
1 kápia paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1/2 kígyó uborka
1/2 jégsaláta
10 db koktél paradicsom

Dresszinghez:
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál fehérbor ecet
só, bors

Továbbá:
4 db szárított paradicsom
1 szelet kenyér
2 evőkanál tökmag
2 evőkanál napraforgó
2-4 tükörtojás
10 dkg kecskesajt

Elkészítés:
Teljesen egyszerű és egyértelmű. A zöldségeket a salátával együtt daraboljuk kisebb kockára, karikára, ahogy éppen szimpatikusnak találjuk. A dresszing hozzávalóit jól keverjük ki, adjunk hozzá egy kevés vizet, majd öntsük a zöldségekre és jól forgassuk össze.
A szárított paradicsomot csíkozzuk fel, majd a magokkal együtt pirítsuk meg serpenyőben. Szedjük ki egy tányérra. A kenyeret kockázzuk fel, dobjuk a forró serpenyőre és pirítsuk ropogósra.
A tükörtojásokat készítsük el.
Halmozzuk a dresszinges zöldségeket egy-egy tányérra, szórjuk meg pirított magokkal, helyezzünk el rajta 2-2 tükörtojást, majd morzsoljunk rá kecskesajtot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése