Hozzávalók:
1 kápia paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1/2 kígyó uborka
1/2 jégsaláta
10 db koktél paradicsom
Dresszinghez:
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál fehérbor ecet
só, bors
Továbbá:
4 db szárított paradicsom
1 szelet kenyér
2 evőkanál tökmag
2 evőkanál napraforgó
2-4 tükörtojás
10 dkg kecskesajt
Elkészítés:
Teljesen egyszerű és egyértelmű. A zöldségeket a salátával együtt daraboljuk kisebb kockára, karikára, ahogy éppen szimpatikusnak találjuk. A dresszing hozzávalóit jól keverjük ki, adjunk hozzá egy kevés vizet, majd öntsük a zöldségekre és jól forgassuk össze.
A szárított paradicsomot csíkozzuk fel, majd a magokkal együtt pirítsuk meg serpenyőben. Szedjük ki egy tányérra. A kenyeret kockázzuk fel, dobjuk a forró serpenyőre és pirítsuk ropogósra.
A tükörtojásokat készítsük el.
Halmozzuk a dresszinges zöldségeket egy-egy tányérra, szórjuk meg pirított magokkal, helyezzünk el rajta 2-2 tükörtojást, majd morzsoljunk rá kecskesajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése